Svet

15.08.2014. 13:21

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Koka-Kola kupuje deo kompanije Monster

Svet

15.08.2014. 13:21

Kompanija Koka-Kola je objavila da će platiti 2,15 milijardi dolara za udeo od 16,7 odsto u proizvođaču energetskih pića Monster.
Koka-kola je izgleda još gladna kofeina, jer je objavu o kupovini saopštila šest meseci nakon što je najavila kupovinu kompanije Grin mauntin kofi, piše američki magazin Forbs.
Nakon objavljivanja vesti, akcije Monstera skočile su 36 odsto. Dve kompanije će uskladiti svoj portfoilo proizvoda, pri čemu će Koka-kola prebaciti Monsteru upravljanje „energetskim“ poslovanjem, uključujući pića Ful trotl, Burn i Pauer plej, dok će Monster Koka-koli prepustiti svoj „ne-energetski“ portfolio. 
Koka-kola će takođe dobiti dva mesta u Monsterovom odboru direktora. 
„Naša investicija u Monster je efikasan način da povećamo svoje učešće na brzorastućem i atraktivnom globalnom tržištu energetskih pića“, rekao je predsednik i izvršni direktor Koka-kole, Muhtar Kent. 
Očekuje se da će sporazum stupiti na snagu krajem ove ili početkom iduće godine, nakon što ga odobre tržišni regulatori.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Dobar dan moj narod, jeste li tražili zajam od tada? Je li vam potreban zajam za rješavanje vaših problema u životu? Ako da onda više ne brinite jer postoji Bog koji je poslao ženu koja pomaže ljudima danas u našoj zemlji, ona nam pomaže mnogi od nas ovdje, ja sam Eva žena koja je radila s bolnicom u mojoj zemlji tražila sam kredit Otkad sam poslao svoju djecu u školu i otvorio posao, ja sam bio varalica mojih lažnih zajmodavaca do danas kad sam pronašao ovu tvrtku i u toj tvrtki potvrđujem i unovčam iznos kredita od 45.000.000 bez ikakvog stresa i sada sam ovdje Obrazac za referenciranje ovog imena tvrtke i reći mojem narodu kako im pomaže mnogi ljudi iz drugih zemalja da vjeruju i pouzdaju se u njih jer su 100% sigurni i jamstveni jer je danas sretna što sam konačno dobio priliku da dobijem Danas i kontaktirajte e-mail ispod{mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} jer su pomogli mnogima iz drugih zemalja.

    Eva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.