Svet

20.08.2014. 12:13

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

U Švajcarskoj vlada nedostatak kadrova

Svet

20.08.2014. 12:13

Švajcarskim preduzećima nedostaju kvalfikovani radnici, menadžeri i tehničari, a svaka treća firma u 2014. imala je problema u pronalaženju adekvatnih kadrova.
Sa problemima u zapošljavanju potrebnih kadrova u ovoj godini suočilo se 33 odsto anketiranih kompanija (od njih 752), za razliku od njih 33 odsto u 2013. godini, pokazala je studija kompanije Menpauer Suis (Manpower Suisse), specijalizovane za privremeno zapošljavanje, piše švajcarski list 24 sata.
Švajcarski preduzimači, pored navedenih kadrova, prijavljuju i nestašicu stručnog finansijskog osoblja, kao i vozača. 
Na šestom mestu nalaze se trgovački predstavnici, nakon što su prošle godine privremeno nestali sa liste od 10 najdeficitarnijih kadrova. 
Sedmu poziciju među nedostajućim kadrovima drži hotelsko i restoransko osoblje (osmo mesto u 2013), ispred sekretara i administrativnih službenika koji su u prošloj godini zauzimali treće mesto. 
Na devetoj poziciji su inženjeri (na sedmoj u 2013), a na poslednjoj, desetoj, nalaze se projekt-menadžeri kojih na listi deficitarnih kadrova nije bilo od 2010. godine. 
Glavni razlozi nestašice ovih kadrova nisu se promenili u odnosu na prošlu godinu. Kompanije ponovo navode nedostatak specijalizovanih struka i adekvatnih sertifikata.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Zdravo, ako tražite poslovni kredit? Lični krediti, kućni krediti, auto krediti, studentski krediti, krediti za konsolidaciju duga, neobezbeđeni krediti, rizični kapital itd. Ili ako vas banka ili finansijska institucija odbije iz bilo kog razloga? Ja sam Sir Kelvin Freeman privatni zajmodavac i pružam kredite za preduzeća i pojedince sa kamatnom stopom od 2% je niska i pristupačna. Ako ste zainteresovani? Kontaktirajte nas danas (kelvinfreemanloanfirm@gmail.com)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.