Priče i analize

11.06.2019. 16:50

CPH Post Online

Autor: Ivan Stamenković i Nikola Vučković

Uboli želju, pa pokrenuli neverovatan startap

Kaffe Bueno, biološki startap iz Kopenhagena reciklira ostatke kafe kako bi proizveo mnoštvo hranljivih sastojaka, pa čak i kozmetikih proizvoda, piše danski CPH Post Online.

Kada skuvate šoljicu kafe, koristite manje od jedan odsto ukupne hranljive vrednosti koju ovaj napitak može da ponudi, tvrde iz ovog startapa, a ostalih 99 odsto završi na deponiji.

Kaffe Bueno ima za cilj da nas natera da još jednom razmislimo o tome šta činiti sa korišćenom kafom i da ujedno budemo prijatelj prirode.
Ovaj startap koristi soc (toz) od kafe iz odabranih hotela i kancelarija u Kopenhagenu iz kojeg dalje stvara ulje koje se dalje koristi za izradu kozmetičkih proizvoda za podmlađivanje, zarastanje rana i zaštite od UV zraka.

PROČITAJTE JOŠ:
Od dela koji prestane nakon izrade ulja oni koriste u pravljenju bezglutenskog brašna za koje kažu da obiluje proteinima, kalijumom i vlaknima.
Oni tvrde da hranljive materije koje se nalaze u tom brašnu mogu pomoći u ishrani kojom se reguliše telesna težina, jer ono sadrži nerastvrorljiva vlakna koja jačaju imunitet.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.