Svet

26.08.2014. 09:03

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Proizvodnja solarne energije doživljava veliku ekspanziju

Svet

26.08.2014. 09:03

Proizvodnja energije na bazi sunčevog zračenja u Švajcarskoj je od 2010. u velikoj ekspanziji, premašivši očekivanja kako Vlade, tako i ekoloških asocijacija.
Proizvodnja električne struje eksploatacijom sunčeve energije u snažnom je porastu od 2010. kada je iznosila 93 gigavat-časova, da bi u 2014. dostigla 782 gigavat-časova, pokazuju podaci švajcarske ekološke organizacije Alijans-anvironman.
Kako prenosi švajcarski list 20 minit, više razloga doprinelo je ovakvoj popularnosti solarnih panela, pre svega, smanjenje troškova proizvodnje za oko četvrtinu, za poslednjih desetak godina, ali i podrška stanovništva zbog toga što je reč o čistoj energiji čija eksploatacija ne ugrožava okruženje, a doprinosi rastu zaposlenosti. 
U odnosu na ostale obnovljive izvore, Švajcarci solarnoj energiji daju prednost.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. zdravo
    Predstavljam financijsku instituciju koja u osnovi financira financijski instrument za zajam i hipoteke svih vrsta. Trebate hitni zajam za brisanje dugova ili vam je potreban kapitalni zajam za poboljšanje poslovanja? Jeste li odbijali banke i druge financijske agencije? Ne tražite dalje, jer smo ovdje zbog svih vaših financijskih problema. Dajemo zajmove s kamatnom stopom od 2% ljudima, tvrtkama i društvima na jasan i razumljiv način, odredbe i uvjete. Pridržavamo se brz i brz dostava bilo kojeg financijskog instrumenta po vašem izboru. Nije potrebno provjeriti kredit, 100% zajamčeno.

    Pošaljite nam e-poštu na: (ivanaleksandraloanfirm@gmail.com) za prijavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.