Svet

04.09.2014. 21:34

Beta

Autor: Nova Ekonomija

SAD: Radnici fast fud restorana protestuju za veću cenu satnice

Svet

04.09.2014. 21:34

Radnici u fast fud restoranima bore se da veliki lanci brze hrane, poput Mekdonaldsa i Burger kinga, počnu da plaćaju najmanje 15 dolara po satu.
U toku ove kampanje, više desetina demonstranata privedeno je širom SAD dok su pokušavali da blokiraju saobraćaj.
Organizacije zaposlenih planirale su proteste „Borba za 15 dolara“ (Fight for $15) u oko 150 američkih gradova.
Protesti za povećanje plate u restoranima brze hrane počeli su krajem 2012. godine, a organizatori su promenili taktiku da svakih par meseci organizuju demonstracije koje bi privukle veću pažnju javnosti. 
Organizatori su ranije saopštili da planiraju nenasilne proteste građanske neposlušnosti koji bi moglo dovesti i do hapšenja. Ovaj pokret finansijski su podržali veći sindikati. Mnogi radnici u restoranima brze hrane ne zarađuju mnogo više od minimalne zajamčene nadnice od 7,25 dolara za sat, što iznosi oko 1.250 dolara mesečno za 40 sati rada nedeljno. 
Protest je privukao pažnju medija kao i predsednika SAD Baraka Obame. Nacionalna asocijacija restorana saopštila je da su protesti pokušaji sindikata da „ojačaju svoje članstvo koje se smanjuje“. 
U Njujuorku je policija najmanje tri osobe s uniformama Mekdonaldsa odvela s Tajms skvera, a 19 je privedno zbog blokiranja saobraćaja. U Detroitu je oko 25 ljudi privedeno zato što nisu hteli da se sklone s ulice blizu jednog Mekdonalsdovog restorana.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. POTVRDE URGENTA GENUINA ZAJMOVA PRIMIJENITE SADA: (Queenethloans@gmail.com) Tražite li poslovni kredit? osobni zajam, stambeni kredit, automobil zajam, studentski kredit, dug konsolidacija zajam, unsecured kredita, venture kapitala, itd. .. Ili ste odbili zajam od banke ili financijske institucije iz bilo kojeg razloga. Mi smo privatni zajmodavci, pozajmljivanje tvrtkama i pojedincima u niskoj i povoljnoj kamatnoj stopi od Kamatna stopa od 2%. ako ste zainteresirani za zajam? Kontaktirajte nas danas (queenethloans@gmail.com) i dobiti svoj kredit danas. whatsapp: +2348062209818

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.