Svet

08.09.2014. 14:32

Beta

Autor: Nova Ekonomija

I ruski naftni giganti na udaru evropskih sankcija

Svet

08.09.2014. 14:32

Nove sankcije Rusiji, koje EU treba da usvoji, obuhvatiće i velike ruske naftne kompanije Rosnjeft, Transnjeft i Gasprom, rekao je neimenovani evropski izvor.
Te tri kompanije „ispunjavaju kriterijume“ koje su utvrdili ambasadori 28 zemalja EU za uvođenje novih restrikcija ruskim bankama i vojnim i naftnim kompanijama u kojima je udeo države veći od 50 odsto, precizirao je taj izvor.
Evropski investitori neće moći da kupuju obveznice i akcije tih firmi, niti da im daju pozajmice. 
Evropska unija je „spremna da preispita“ odluku o novim sankcijama Rusiji, ako se prekid vatre u istočnoj Ukrajini „održi“ i ako počnu mirovni pregovori, izjavio je juče predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej. 
Novi paket sankcija koji su u petak utvrdili ambasadori zemalja EU, uključuje veća ograničenja pristupa Rusije tržištu kapitala, odnosi se i na odbranu, na robu za dvostruku – vojnu i civilnu upotrebu i osetljivu tehnologiju, a poširen je spisak imena ličnosti obuhvaćenih sankcijama. 
Podsetimo, ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da će u slučaju da Rusiji bude uveden još jedan set sankcija, u oblasti energetike ili finansijskom sektoru, Moskva biti prinuđena da odgovori asimetrično. Na primer, restrikcijom letova stranih kompanija nad ruskom teritorijom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Neistinu i lazi sire zapadni globalisti, pod upravom americke globalisticke mafije. Svetu preti robovlasnistvo koje zapad uvodi pod maskom (lazne) demokratije i (laznih) ljidskih prava. Ovi savremeni fasisti sprovode okupaciju drzava i cine zlocine bez presedana. NATO, CIA, NALED, USAID, … sve su to kraci organizacije koje sluze zlocinackoj zapadnoj hobotnici . Covecanstvo je pred velikim izazovom opstanka zdrave pameti i ljudske prirode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.