Srbija

09.09.2014. 10:45

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Zastava oružje stabilno posluje zahvaljujući izvozu

Srbija

09.09.2014. 10:45

Zahvaljujući uspešnom izvozu, fabrika „Zastava oružje“ već dve godine zaredom beleži pozitivan poslovni rezultat.
Zahvaljujući brojnim novitetima na lovačkom i sportskom oružju i završnim radovima na projektovanju i izradi topa od 30 milimetara u NATO kalibru (30 puta 173) ponovo se svrstava u red najrespektabilnijih kompanija te vrste u svetu.
Prema rečima Radeta Gromovića, direktora ove fabrike, u poslednjih nekoliko godina potpisani su značajni ugovori o izvozu i već sada fabrika ulazi u fazu stabilnog poslovanja. Do kraja ove godine, plasman proizvoda na ino-tržištu dostići će cifru od oko 42 miliona dolara. Aktuelni ugovori su vredni oko 52 miliona i obezbeđuju posao i za naredne godine. Uskoro će biti precizirane i nove ugovorne aranžmane. 
„Serijskom proizvodnjom automatske puške „M21″, sa potcevnim bacačem i laserskim nišanom, u NATO kalibru, pokazali smo da fabrika, i pored teške situacije, može da proizvodi sofisticiranije oružje, a serijska izrada novog, za proizvodnju izuzetno složenog topa će nas vratiti u ozbiljan tim proizvođača vojnog naoružanja“, kaže Gromović. 
U prethodnih nekoliko godina, ključni izvozni argumenti su nam bili proizvodi iz palete lovačkog i sportskog oružja. Uglavnom, karabina i pištolja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.