Svet

18.09.2014. 00:36

BusinessInsider.com

Autor: Nova Ekonomija

Broj sajtova dosegao jednu milijardu

Svet

18.09.2014. 00:36

Broj sajtova na internetu je dostigao brojku od jedne milijarde, i raste velikim tempom, sudeći po brojkama u realnom vremenu kojima raspolaže Internet Live Stats.
Tim Berners Li, koji se smatra ocem Interneta, pohvalio se ovim brojem na Twitteru – jednom od najistaknutijih sajtova u širećem ali ponekada krajnje mutnom, internet svetu. 
Do ovog broja smo došli zahvaljujući agenciji koja se bavi adresama na internetu i koja je svoju ponudu proširila znatno dalje od .com i .net domena kako bi obezbedila dodatni prostor za sve veći broj sve raznovrsnijih sajtova. 
Internet je u aprilu ove godine napunio 25 godina. 
Ideja o internetu rođena je u tehničkom radu Bernarda Lija, tada opskurnog, mladog kompjuterskog naučnika u Evropskoj laboratoriji za fiziku. 
On je radio u CERN laboratoriji u Švajcarskoj kada je dao nacrt lakog pristupa dokumentima na povezanim kompjuterima, tako otvarajući put za globalni fenomen koj je promenio živote milijardi ljudi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Pozdrav, jesi li zainteresiran za dobivanje zajma? nudimo poslovni zajam, investicijski zajam, konsolidaciju duga i još mnogo toga. nudimo velike iznose tvrtkama s našim 100% -tnim sustavom transfera, povezujemo vas s našom bankom i dobivate zajam od 24 sata sa samo 2% kamatnom stopom
    Zato nas e-poštom šaljite na adresu: (euchariadanielloanfirm@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.