Svet

18.09.2014. 15:02

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Zabrana uvoza polovnjaka u Rusiju pogađa i Japan

Svet

18.09.2014. 15:02

Ograničenja na uvoz automobila u Rusiju, kao znak odmazde za sankcije Moskvi, mogla bi snažno da pogode japanske ekonomske interese.
Takođe, mogla bi biti ugrožena i situacija na japanskom tržištu, izjavio je direktor japanske konsultantske kompanije Jusuke Ocubo.
„Automobili su ključni izvozni proizvod Japana u Rusiju. Očigledno je da se ruska proizvodnja automobila razvija postepeno, ali mi i dalje isporučujemo veliki deo automobila iz Japana ili fabrika naših kompanija na Zapadu“, zaključio je Ocubo.
On je prethodno radio u Centralnoj banci Japana, ali je bio i šef ekonomskog odeljenja japanske ambasade u Moskvi, prenosi ruska novinska agencija Itar-tas. 
Ocubo je podsetio da je nakon izbijanja ekonomske krize u 2008. godini, Rusija uvela ograničenja na uvoz automobila, što je uzrokovalo drastičan pad u izvozu japanskih polovnih automobila. 
„Ukoliko dođe do poostravanja zabrane uvoza automobila, ovaj potez će naštetiti i japanskom tržištu, rezultirajući nižim cenama polovnih automobila i padom prodaje novih automobila“, navodi Ocubo.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Zasto i njima povecanje?I ovako se na resavanje predmeta ceka i previse,sudije ne dodju na rocista,ima toliko ne resenih predmeta (svaka cast izuzecima) i to znam iz licnog iskustva.Ali u ovoj drzavi su zasticeni kao beli medvedi i za to ih treba i nagraditi.Nerad se placa a neko radi za sitne pare i to posteno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.