Svet

18.09.2014. 16:03

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Putin optužuje SAD u EU da krše principe Svetske trgovinske organizacije

Svet

18.09.2014. 16:03

Sankcije EU i SAD uvedene Rusiji zbog umešanosti u ukrajinsku krizu, krše principe Svetske trgovinske organizacije (STO), kaže ruski predsednik Vladimir Putin.
„Restrikcije uvedene Rusiji nisu ništa drugo nego odustajanje od osnovnih principa STO nekih naših partnera“, rekao je Putin na sastanku vlade.
Sve to je urađeno, kako je rekao, „na ispolitizovan način, uz nepoštovanje normi STO“. 
Sankcionisanjem Rusije, „jedne od šest najvećih svetskih ekonomija“, Zapadnjaci krše princip STO o slobodnoj konkurenciji, ocenio je Putin i dodao da ruske uzvratne mere „nisu izazvane željom da se kazne partneri ili da se na njih utiče“. 
„Mi pre svega mislimo na naše interese i na razvojne ciljeve“, istakao je Putin. 
Nakon što su SAD i EU uvele sankcije Rusiji zbog umešanosti u ukrajinsku krizu, Moskva je zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz tih zemalja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ne objavljivanjem poslatog komentara na ovu vest uveli ste cenzuru koja po članu 50 Ustava Republike Srbije ne postoji : a glasi“ U Republici Srbiji nema cenzure“. Isto ste prekršili i član 51 PRAVO NA OBAVEŠTENOST koji glasi: „Svako ima pravo da istinito , potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to pravo poštuju. Umesto toga Vi prikrivate ORGANIZOVANI KRIMINAL koji sprovodi Vlast koja naplaćuje daljinsko grejanje u celoj Srbiji nezakonito pljačkajući građane da bi finansirali lokalne samouprave i partije .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.