Vesti iz sveta

25.11.2019. 14:22

BBC

Autor: Nova Ekonomija

London zabranjuje Uber na svojim ulicama

Transportna mreža i aplikacija Uber ubuduće više neće moći da se koristi na londonskim ulicama, saopštila je gradska javna služba za saobraćaj, a prenosi BBC.
Kako je Transport za London naveo, Uber neće dobiti novu licencu za prevoz ljudi zbog višestrukih bezbednosnih propusta, iako je ta kompanija uvela više pozitivnih izmena u svoje prakse.
Gradska kancelarija za sabraćaj je ocenila da je sigurnost putnika ugrožena tako što su, na primer, neovlašćeni vozači pronašli način da otpremaju svoje fotografije na profile drugih Uberovih vozača. Regulatorno telo je takođe pronašlo više primera vozača kojima su Uber profili bili suspendovani a koji su ipak vozili putnike.
Uber je 2017. godine prvi put ostao bez licence za poslovanje u Londonu, ali je nakon toga ipak dobio dva produženja dozvola.
Četvrtina prihoda tehnološkog giganta potiče iz samo pet gradova, među kojima se nalazi i London. U glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva bilo je registrovano oko 45 hiljada Uber vozača. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.