Svet

24.09.2014. 10:23

Tportal

Autor: Nova Ekonomija

Microsoft pokušava da osvoji tržište kvalitetnom podrškom

Svet

24.09.2014. 10:23

Microsoftu dobro ide na tržištu kompjutera, gde ima udeo od 90 odsto, ali je u nezavidnoj poziciji kada je reč o tržištu pametnih telefona i tableta.
Ova kompanija drži tek 14 odsto tržišnog udela kada je reč o svim uređajima, a nedavno je „okrenula novi list“, kako bi taj procenat bio veći. Microsoft je počeo da pruža podršku za svoje proizvodne linije na svim meridijanima. 
Prema Džozefu Finiju sa stranice WinBeta, upravo to je ono što izdvaja Microsoft od ostalih IT džinova. 
U Redmondu se ne mogu oslanjati samo na segment računara i nadati se oporavku tog tržišta – moraju ići dalje, što i čine probijajući se na sve mobilne platforme. Za vreme WPC 2014, Kevin Tarner iz te kompanije se osvrnuo na činjenicu da je svet „evoluirao“ (s fokusa na računar), što je prvi put da je Microsoft priznao da mora promeniti način poslovanja. 
U Redmondu sada solidno podržavaju sve platforme – s jedinim izuzetkom. Za Googleov Chrome OS Microsoft pruža ograničeniju lepezu proizvoda i usluga. Osim što Chrome OS drži beznačajan udeo na tržištu, istovremeno ga u Microsoftu doživljavaju kao pretnju najjeftinijem segmentu prenosnih računara. 
Microsoft svojim proizvodima i uslugama obuhvata najviše uređaja, a slede ga Amazon i Google. Apple, za čije uređaje većina IT džinova pravi proizvode, s druge strane ne zanimaju drugi proizvođači pa je podrška za usluge na drugim uređajima najniža. 
„Šta to znači? Iz perspektive potrošača, ovo znači da će vas Microsoft podržavati nezavisno od toga koji uređaj koristite. Ako ne želite da budete zatvoreni u nekom ekosistemu, koristite Microsoftova rešenja“, zaključuje Fini dodajući kako je Microsoft jedina tehnološka kompanija koja pruža istinsku podršku za više platformi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ajde sada pročešljajte javna preduzeća i državnu upravu pa ćete videti da tu radi desetak hiljada penzionera, dok nam deca glavom bez obzira beše iz zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.