Lifestyle

17.12.2019. 16:37

Khaleej Times

Autor: Nova Ekonomija

Švercovanje u javnom prevozu skuplje u Beogradu nego u Dubaiju

Lifestyle

17.12.2019. 16:37

Švercovanje metroom u Dubaiu nešto je jeftinije od vožnje bez karte beogradskim sistemom javnog prevoza, tako da ćete ulazak na peron, nemanje važeće ili korišćenje tuđe kartice za prevoz platiti 200 UAE dirhama, odnosno oko 5.700 dinara.
Za isti prestup bi u Beogradu izdvojili najmanje 6.000 dinara, a portal Khaleej Times je pobrojao sve kazne koje možete da platite ako koristite metro najvećeg grada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mimo propisa.
Bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira u prevozu se naplaćuje 100 dirhana ili manje od 2.900 dinara, dok se sedenje na mestima namenjenim posebnim kategorijama naplaćuje isto.
Istu cenu ćete platiti i u slučaju da u metrou jedete ili pijete tokom tranzita ili ukoliko podignete noge na susedno sedište.
Unošenje kućnih ljubimaca u vagon se takođe naplaćuje 100 dirhana, dok se za pušenje na peronu ili bacanje đubreta naplaćuje duplo više.
Kazne za vandalizam su znatno više i iznose oko 57.000 u dinarskoj protivvrednosti, dok biste za nošenje alkohola sistemom javnog prevoza platili nešto manje od 500 evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.