Srbija

02.10.2014. 21:57

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Srbija potpisuje memorandum o saradnji sa Ikeom

Srbija

02.10.2014. 21:57

Švedska kompanija za proizvodnju nameštaja Ikea, Vlada i Grad Beograd potpisaće danas memorandum o saradnji u vezi sa izgradnjom Ikeine robne kuće u Beogradu.
Memorandum će potisati potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Sektora za nekretnine i razvoj kompanije Ikea – Jugoistočna Evropa, Vladislav Lalić, najavio je iz Kabineta potpredsednice Vlade.
O investiciji Ikee u Srbiju govori se pola decenije, a po ranijim najavama poslovodstva Ikee za Jugoistočnu Evropu, dugoročni plan te kompanije je da u Srbiji izgradi pet robnih kuća, uz ulaganje 250 miliona evra. 
Plan je bio da se u Beogradu otvore dve robne kuće – u Nišu i Novom Sadu, a zatim i u još nekom od većih gradova Srbije. Krajem avgusta Ikea je otvarila prvu robnu kuću u Hrvatskoj, kod Zagreba, gde je od kupovine zemljišta do otvaranje objekta, prošlo šest godina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Gospodjo Majo kao jedan od dva osnivaca Bastalista mogu samo da vam procitajte clanak do kraja pa cete videti da pise informacija ko je I kada osnovao Bastalista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.