Srbija

06.10.2014. 09:57

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Milion građana nema televizore prilagođene digitalnom signalu

Srbija

06.10.2014. 09:57

Državna sekretarka Ministarstva telekomunikacija Tatjana Matić kaže da oko 800.000 do milion ljudi u Srbiji nema nove TV, pogodne za praćenje digitalnih kanala.
Nakon digitalizacije oni će morati da nabave ili nove uređaje ili „set top boksove“, kako bi mogli da primaju TV signal.
„Važno je da razumemo da naši stari televizori, koje ima oko 38 odsto naših gradjana, oni će nam i dalje biti potrebni i ukoliko nismo razmišljali da ih zamenimo, onda je najbolje da se kupe ti adapteri“, kazala je Matić za RTS.
Ona je kazala da su „set top boksovi“ koji su sada u prodaji skupi, jer je potražnja mala, odnosno da će posle nove godine biti jeftiniji i očekuje se da koštaju oko 2.500 dinara. Matić je upozorila ljude da pri kupovini provere da li „set top boksovi“ imaju žig o kvalitetu. 
Matić je podsetila da će najugroženiji građani, primaoci novčane socijalne pomoći i penzioneri sa najnižim penzijama koji žive sami u domaćinstvu, dobiti besplatne adaptere za digitalni signal i da će naredne nedelje početi prijavljivanje za njih. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Nije reč o „pravu na odgovor“, već o rečniku koji predsednik, i oni oko njega koriste, da „obeleže“ svakog, pa i novinara, koji ima drukčije, kritičko mišljenje. Dakle, u pitanju su „izdajnici“, „prodane duše“, „strani plaćenici“, itd. Tako se lepo sugeriše onima kojima treba, da su osobe za odstrel; videli smo to lepo na slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a biće toga još, ne brinite! Sa takvom politikom, nema puta u Evropu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.