Svet

13.10.2014. 10:09

B92

Autor: Nova Ekonomija

Proizvođač safirnog stakla optužuje Apple za bankrot

Svet

13.10.2014. 10:09

Kompanija koja isporučuje safirno staklo za Apple, GT Advanced Technologies (GTAT), ukazuje na to da je kompanija iz Kuperina glavni krivac zbog slabih poslovnih rezultata, koji su uslovili da u ponedeljak bude prijavljen bankrot.
GTAT će svoju pravdu pokušati da dobije na sudu, a glavni razlozi su, ističe se, veoma teški poslovni uslovi koje definiše Apple. Situaciju je dodatno pogoršala informacija da CEO kompanije GTAT unovčio akcije svoje kompanije u vrednosti od 160.000 dolara neposredno pre nego što je Apple predstavio iPhone 6. 
Pored toga, on je u poslednjem periodu prodao akcija u vrednosti od čak 700.000 dolara. Kompaniji nije pomoglo to ni što je Apple obustavio planirano plaćanje od 139 miliona dolara. 
Zatvaranje ove fabrike bi moglo da znači gubitak 890 radnih mesta, mada se Apple u zvaničnom saopštenju oglasio da će raditi na održavanju ovih poslova. 
Appleće već koristi safirno staklo za određene elemente na svojim uređajima, ali ono što svi čekamo jesu budući iPhone telefoni kojima će ekran biti zaštićen ovim staklom, kao i Apple Watch koji će se pojaviti početkom sledeće godine. Apple za sada nema problema sa količinama safirnog stakla, ali ostaje da vidimo kako će se ovo odraziti na Watch pametni sat. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.