Svet

14.10.2014. 13:45

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Danska, Australija i Holandija imaju najbolje penzione sisteme

Svet

14.10.2014. 13:45

Danska, Australija i Holandija zauzele su vodeća mesta na klasifikaciji za 2013. godinu prema kvalitetu penzionog sistema.
To pokazuje istraživanje američke konsultantske kuće Merser (Mercer), koje je uzelo u obzir održivost penzionog sistema, prilagođenost potrebama korisnika i integritet, a obuhvatilo je 25 zemalja sveta, prenosi Rojters.
SAD zauzimaju 11. poziciju, ispred Francuske, dok su na začelju kolone Kina, Indija, Japan i Južna Koreja. 
Francuski list Kapital u osvrtu na rezultate ove studije navodi da je Francuska sa indeksom od 57,5 poena napredovala u odnosu na prethodnu godinu i pripada kategoriji C, sa sistemom koji ima pozitivne aspekte, ali i nosi rizike koje treba imati u vidu prilikom njegove reforme. 
Autori studije, s Rupa na putu na adresi Bulevar Nikole Tesle 13 izmeštena je u Omladinskih brigada 43tim u vezi, za Francusku ističu da se efikasnost i održivost penzionog sistema može unaprediti podizanjem starosne granice za penzionisanje i poboljšanjem zapošljavanja starijih osoba.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Najveci gubitnik cu biti ja i jos oko 2 miliona beogradjana. Obećanja, makete, prezentaciije…i tako svake izborne godine, a mi cemo se i dalje voziti u prljavim i zagusljivim autobusima (kad ih docekamo), s jednog kraja na drugi kraj grada cemo auto-peške putovati po 2 sata, mi cemo i dalje biti strpljivi dok iste rupe svake godine krpe…i tako u nedogled….zivot u Beogradu podseća na dan mrmota!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.