Vesti iz sveta

13.02.2020. 17:21

Axios, CNBC

Autor: Nova Ekonomija

Nagli skok broja obolelih od koronavirusa usled nove metode otkrivanja bolesti

Kineski zvaničnici su danas objavili da se broj zaraženih koronavirusom tipa COVID-19 uvećao za skoro 15.000, kao i da je od te bolesti tokom 24 sata umrlo još 242 ljudi.  Nagli skok broja kojima je bolest dijagnostifikovana obja&sc...

Foto: Pixabay

Kineski zvaničnici su danas objavili da se broj zaraženih koronavirusom tipa COVID-19 uvećao za skoro 15.000, kao i da je od te bolesti tokom 24 sata umrlo još 242 ljudi. 

Nagli skok broja kojima je bolest dijagnostifikovana objašnjava se primenom nove metode za otkrivanje virusa, a dan nakon što su lekari na terenu tvrdili da se broj novoobolelih stabilizovao, prenosi portal Axios.

Klinička dijagnoza sada uključuje rendgen grudnog koša, što je dovoljni uslov da se utvrdi prisustvo virusa, dakle bez laboratorijskih procedura koje mogu i da potraju, navode kineski državni mediji.

Kina je u međuvremenu smenila dva najviša zdravstvena zvaničnika u provinciji Hubei, epicentru epidemije, usled kritika na njihovo postpupanje, prenosi CNBC.

Od 4. februara nije zabeležena širenje COVID-19 na druge države. Od novih 48 slučajeva potvrđenih izvan Kine u protekla dva dana, 40 je bilo na kruzeru Diamond Princess, koji se nalazi u karantinu u Jakohami (Japan).

Od pojave virusa u decembru do sada je umrlo preko 1.350 ljudi, dok je zvaični broj obolelih porastao na blizu 50.000.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.