Srbija

15.10.2014. 10:24

Tanjug, RTS

Autor: Nova Ekonomija

Bogosavljević: Srbiju ne pogađa embargo uveden Rusiji

Srbija

15.10.2014. 10:24

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da Srbiju ne dotiče trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD.
Ministarka je izrazila nadu da će Srbija uskoro dobiti dozvolu da ponovo na rusko tržište izvozi meso u komadima.
„Nikakav trgovinski embargo između Rusije, EU i SAD niti nas obavezuje, niti nas dotiče. Želimo da izvozimo svoje proizvode, odnosno da stvaramo uslove da naši proizvođači mogu da izvoze svoje proizvode tamo gde su oni zaiteresovani“, rekla je ona na Radio-televiziji Srbije.
Govoreći o izvozu mesa u komadima na rusko tržište, Bošković je rekla da je Srbija zaiteresovana da joj se vrati mogućnost izvoza ovog mesa u Rusiju. „To je usitnjeno meso, masnoće i kožice. To su zapravo proizvodi koji proizvodnju mesa čine rentabilnijom i ekonomičinijom. Već smo uputili zvaničan dopis i zahtev i verujem da ćemo vrlo brzo dobiliti pozitivan odgovor“, istakla je Bošković. 
Ona je o poseti predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Srbiji istakla da je uverena da će u kontekstu ekonomske saradnje Putin sa zvaničnicima Srbije razgovarati i o saradnji dve zemlje i u oblasti poljoprivrede. 
„Zainteresovanost za ovu saradnju pokazao je i (premijer Dmitrij) Medevedev kada je nedavno u okviru otvaranja velikog poljoprivrednog sajma u Moskvi ‘Zlatna jesen’ zajedno sa ministrom (Nikolaj) Fjodorovim posetio štand Srbije. Tada smo kolega Fjodorov i ja dobili podršku od Medvedeva da nastavimio inače dobru uspostavljenu dobru saradnju i da je ubuduće unapredimo i uvećamo“, kazala je ona. 
Srpske kompanije predstavile su se na agroindustrijskom sajmu „Zlatna jesen 2014“ u Moskvi, tokom kojeg je obavljeno 155 razgovora sa ruskim partnerima i dogovoreno više konkretnih izvoznih aranžmana kompanija koje do sada nisu plasirale proizvode na rusko tržište, objavila je Privredna komora Srbije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.