Svet

19.02.2020. 15:50

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Dojče telekom premašio očekivanja, prihodi dostigli 80 milijardi evra

Finansijski rezultati Dojče telekoma (Deutsche Telekom) premašila su očekivanja analitičara nakon što je kompanija saopštila da je tokom 2019. godine ostvarila neto prihode od 80,5 milijardi evra, što je povećanje od 6...

Foto: Deutsche Telekom

Svet

19.02.2020. 15:50

Finansijski rezultati Dojče telekoma (Deutsche Telekom) premašila su očekivanja analitičara nakon što je kompanija saopštila da je tokom 2019. godine ostvarila neto prihode od 80,5 milijardi evra, što je povećanje od 6,4% u odnosu na prethodnu godinu.

Godišnji neto profit je istovremeno povećan za skoro 80%, na 3,9 milijardi evra.

Telekomunikacioni gigant je naveo i da će se u predstojećem periodu fokusirati na izgradnju brže optičke mreže za korisnike u Nemačkoj, dodavši da je poslovanje na matičnom kontinentu nastavio da ubrzava.

Podružnica u Sjedinjenim Američkim Državama je na kraju godine zabeležila 86 miliona korisnika Dojče telekomovih proizvoda i usluga, što znači da je 2019. godina peta zaredom gde je firma zadobila više od pet miliona novih mušterija.

Firmina zarada pre kamata, poreza, depresijacije i amortizacije (EBITDA) je dostigla 24,7 milijardi evra, a Dojče telekom ocenjuje da će u tekućoj godini ovaj važan finansijski indikator dodatno uvećati za 800 miliona evra.

Pored toga, Dojče telekom je svojim akcionarima saopštio i da tokom 2020. godine  očekuju rast u svim poslovnim segmentima.

„Ovo je istorijski dan za Dojče telekom. Ovim rekordnim rezultatima smo potvrdili svoju jasnu prvu poziciju u našoj industriji u Evropi“, ocenio je Tim Hetges, izvršni direktor nemačke telekomunikacione kompanije. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.