Srbija

16.10.2014. 10:27

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Zrenjaninska slobodna zona proglašena najboljom u Evropi

Srbija

16.10.2014. 10:27

FDI Magazin proglasio je zrenjaninsku slobodnu zonu najboljom u Evropi po podsticajima za investitore.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je to priznanje dodeljeno Zrenjaninu jer investitori koji počinju poslovanje u Slobodnoj zoni Zrenjanin mogu da biraju podsticaje kao podršku za svoju investiciju.
„Objekti ili prostor u Slobodnoj zoni se izdaju, prodaju, ili se zemljište, infrastrukturno potpuno opremljeno prodaje uz određene uslove, pre svega one koji se tiču broja zaposlenih i veličine investicije, može se postići mnogo mnogo niža cena, a čak se može dobiti i bez naknade pod uslovom da investitor planira velika ulaganja i zapošljavanje velikog broja radnika“, rekao je Janjić agenciji Beta. 
Kako je rekao, Slobodna zona Zrenajnin nudi izuzeće od carina prilikom uvoza i izvoza sirovina, kao i opreme koja će se koristiti, ali i materijala za infrastrukturu i razne druge povoljnosti. 
Janjić napominje da je, između ostalog, i saradnja sa ispostavom carine u Zrenjaninu izuzetno dobra. 
„Mi smo kao Grad Zrenajnin izuzetno ponosni na tu nagradu koja je svakako rezultat dugog rada u našoj upravi i administraciji jer smo je tako i organizovali, da izlazi u susret investitorima i nadamo se, a i sigurni smo, da će sve to rezultirati novim investicijama u našem gradu, odnosno velikim brojem novih radnih mesta“, dodao je Janjić. 
Kako je naveo, radna mesta jesu najveći problem u Zrenjaninu, a lokalna samouprava će, naveo je, učiniti sve da taj problem u najskorije vreme i reši. 
Slobodna zona Zrenjanin je jedna od četiri slobodne zone u Srbiji, a poslovanjem u Slobodnoj zoni značajno se smanjuju troškovi, čak i do 40 odsto. Pored slobodnog izvoza i uvoza roba i usluga, među beneficijama koje pruža Slobodna zona Zrenjanin, jesu ti da korisnici Zone mogu slobodno da koriste strane fondove stvorene putem vođenja biznisa u Zoni i da je uvoz svih roba u Zonu oslobođen svih carinskih dažbina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Moje ime je Valeria Marco, pre 6 meseci, moj poslovni kolaps, nisam imao nade da ponovo dobijem svoj posao. Pokušao sam da pozajmim novac iz banke, ali nisam imao dovoljno novca na svojoj kreditnoj kartici i nema imovine kao kolateral za dobijanje zajma, a onda je moja vrlo bliza prijateljica Camila Diego, upoznala me sa nekim kreditorima preko interneta GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD. Ta kreditna kompanija ove žene je mogla da mi da zajam od 160.000 evra bez imovine kao kolaterala ili kreditne kartice, ali mi je ona dala poverenje. Tako su moji prijatelji rekli sebi zašto sam sebično, pa sam odlučio da podelim ove informacije sa svima. Ako vam je potreban kredit od pouzdanog zajma, pozajmljivac kontaktirajte Ginu Morgan preko njene e-pošte: ginamorganloancompany@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.