Srbija

16.10.2014. 13:05

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Dve IT kompanije iz Srbije ušle u top 50 u centralnoj Evropi

Srbija

16.10.2014. 13:05

Dve srpske IT kompanije plasirale su se u 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Evropi, objavila je konsultantsko-revizorska kompanija Dilojt.
Treće mesto na ovogodišnjoj rang listi „Tehnolodži fast 50“ (Tehnology Fast 50) zauzela je kompanija „High Tech Engineering Center“, sa petogodišnjim rastom prihoda od 1,77 odsto.
Na 18. mestu našla se srpska kompanija „Bitgear Wireless Design services“, koja se bavi elektronikom i ima petogodišnji rast prihoda od 759 odsto. 
Ovogodišnji pobednik je mađarska onlajn kompanija koja posluje s nekretninama (Szallas.hu Kft), koja se na toj listi našla prvi put, s petogodišnjim rastom prihoda od 2,26 odsto. 
Projekat „Tehnolodži fast 50“ u Srbiji se sprovodi već sedam godina, dok se u centralnoj Evropi realizuje 15 godina, a uslov za plasman na toj listi je da kompanije tokom poslednjih pet godina ostvaruju prihode veće od 50.000 evra. 
Na ovogodišnjoj listi našle su se kompanije iz 10 zemalja centralne Evrope – Srbije, Poljske, Madjarske, Rumunije, Hrvatske, Češke, Litvanije, Slovačke, Estonije i Bugarske. 
Pored liste najbrže rastućih tehnoloških kompanija, Dilojt svake godine objavljuje i rang liste „Zvezda u usponu“ (Rising stars) i listu „Velikih 5“ (Big 5). 
Uslov za plasman za listu „Zvezde u usponu“ je da su prihodi kompanije u poslednje tri godine veći od 30.000 evra, dok za plasman na listi „Velikih 5“ važe isti uslovi kao i za „Fast 50“, s tim što kompanije moraju da imaju godišnji prihod veći od 25 miliona evra u 2013. godini. 
Mađarska kompanija „Distinction Kft“ je ove godine najbolje plasirana na listi „Zvezde u usponu“, a kategoriji „Velikih 5“, kao i prošle godine, na prvom mestu se našla poljska firma „GoClever“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Drzava treba da se pozabavi pitanjem sta nakon sto zena odluci da dobije dete – odmah vas saceka realnost: porodilista prepuna, vrtici prepuni, domovi zdravlja za decu prepuni.. do dobrog lekara vise ne moze da se dodje ni u privatnoj klinici, jer su se strucnjaci masovno iselili iz zemlje.. gledamo kako nam se gasi nacija jer zivimo u bedi i sistemska resenja nedostaju, dok se budzet usmerava na projekte poput fontana, jarbola, gondola i metroa koji ce prevoziti putnike od livade do livade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.