Svet

16.10.2014. 18:06

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Radnici Deleza u Belgiji započeli štrajk

Svet

16.10.2014. 18:06

Zaposleni u prodavnicama Delez u belgijskim gradovima Zelik i Ninove stupili su u štrajk zbog plana kojim se predviđa otpuštanje zaposlenih i smanjenje plata.

Njima su se u toku dana pridužili i zaposleni u prodavnicam Delez u Liježu i Brabantu, preneli su belgijski mediji.

Sindikat zaposlnih u belgijskom Delezu saopštio je da će sutra najveroatnije biti organizovan generalni štrajk u svim prodajnim objektima širom Belgije u znak protesta zbog planirane uštede na platama zaposlenih i smanjenja radne snage u visini od 12,5 miliona evra.

Direkcija Deleza je krajem juna saopštila da namerava da otpusti 2.500 zaposlenih i da zatvori 14 prodajnih objekata. U okviru plana o restrukturiranju predviđena je ušteda od 80 miliona evra, od čega 12,5 miliona na smanjenju plata i broja zaposlenih.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Najveći gubitnik je upravo Beograd. Ljudi se uvek, kako-tako, naviknu da žive kako im se servira, dok se grad uništava. Jer, svaka nova vlast samo nešto gradi, ne bi li servirali priče po raznim emisijama šta su postigli., a grad gubi, jer umesto livade ili parka, nudi samo mostove, fontane i sve drugo čime se „pobednici“ hvale….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.