Svet

16.03.2020. 17:00

Džumhurijet

Autor: Nova Ekonomija

U Turskoj onlajn cena testenina skočila šest puta zbog korone

Zbog panike od koronavirusa u Turskoj je na internetu počela prodaja testenine po naduvanim cenama, objavio je danas turski list Džumhurijet.Iako ne preti nestašica, internet sajtovi za prodaju podigli su cene sa 3 lire (0,42 evra) ...

Pexels

Svet

16.03.2020. 17:00

Zbog panike od koronavirusa u Turskoj je na internetu počela prodaja testenine po naduvanim cenama, objavio je danas turski list Džumhurijet.

Iako ne preti nestašica, internet sajtovi za prodaju podigli su cene sa 3 lire (0,42 evra) na 17 lira (2,39 evra) za 500 grama testenine.

„Kada su ljudi pojurili na rafove sa testeninom nastao je haos. A sajtovi za elektronsku trgovinu su počeli da je prodaju i za 17 lira. Tokom ovih dešavanja mi nismo podigli cene“, izjavio je predsednik Turske asocijacije proizvođača testenine.

On je rekao da u zalihama ima oko 900 000 tona i da „ne treba dizati paniku“, jer će se domaćinstva „udaviti u testenini“.

Turci su počeli da skladište potrepštine prošle nedelje, kada je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom.  

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.