Vesti iz zemlje

02.04.2020. 19:53

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Nove mere: Zabrana kretanja za vikend, dozvola za vlasnike ljubimaca

Foto: Wikimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će građanima biti zabranjeno kretanje od 13časova u subotu, 4. aprila, do pet ujutro u ponedeljak, 6. aprila. Penzionerima će i dalje biti omogućeno kretanje do prodavnice u nedelju ujutro, što treba da destimuliše najstarije sugrađane da izlaze tokom trenutne zdravstvene krize.

On je na konferenciji za novinare rekao da se zbog očekivanog rasta broja zaraženih u naredna 72 sata pooštrava još jedna mera, tako da će biti zabranjeno okupljanje više od dve osobe.

Kao olakšavajuća mera uvodi se dozvola šetanja kućnih ljubimaca u krugu od 200 metara od mesta stanovanja, u periodu od 23 časa do 1 ujutru.

Predsednik je naveo da u bliskoj budućnosti očekuje humanitarna pooć iz Rusije, o kojoj je razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kao i da je tražio od francuskog lidera Emanuela Makrona 50 kilograma sirovine za proizvodnju leka hlorokina, što bi, po njegovoj oceni, omogućilo domaću proizvodnju tog medikamenta.

Vučić je dodao i da je nasumično testirano 1.000 osoba pristiglih iz inotranstva, da je među njima bilo između sedam i osam odto zaraženih koronavirusom, da bi tim podacima moglo da se projektuje da je u držđavu ušlo do 24.000 inficiranih, ali da je to država uspela da reši.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.