Srbija

30.10.2014. 15:07

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

NIS najprofitabilnija kompanija u 2013. godini

Srbija

30.10.2014. 15:07

NIS je najprofitabilnija kompanija u 2013. sa neto profitom od 48,3 milijarde dinara čime se plasirala na prvo mesto edicije Top 300 najvećih kompanija u Srbiji.
Drugo mesto, po listi koju ju je predstavio nedeljnik NIN, sa ostvarenom najvećom neto dobiti pripalo je Elektroprivredi Srbije čija je dobit lane bila 19,1 milijardu dinara.
Uspeh EPS-a je utoliko veći, budući da je u 2012.godni zabeležio neto gubitak od 12,3 milijarde dinara. 
Treće mesto na listi koju je NIN uradio u saradnji sa Agencijom za privredne registre, pripalo je domaćem operateru Telekom Srbija sa 15, 7 milijardi dinara, dok je Telenor zabeležio dobit od 11,1 milijardu dinara, a PTT Srbija 9,3 milijardi dinara. 
Sudeći prema poslovnim prihodima, lista je neznatno drugačija, ali je prvi ponovo NIS sa 249,47 milijardi dinara ostvarenih poslovnih prihoda. Sledi FIAT sa 171,6 milijardi dinara, pa EPS sa 152,38 milijardi dinara poslovnih prihoda. 
Četvrti na listi najvećih poslovnih prihoda nalazi se Telekom Srbija sa 86,51 milijarda dinara, dok peto mesto zauzimo EPS Snadbevanje 82,31 milijardi dinara. 
Gledajući poslovne prihode, u šest od 10 najvećih kompanija, prihodi su u 2013. veći nego u 2012.godini. Rekorder po rastu prihoda je FIAT koji je zabeležio rast od 320 odsto u odnosu na 2012.godinu, dok drugo mesto sa rastom od 15 odsto drži EPS. 
Veće prihode od 13 odsto zabeležio je NIS, a prihode su u istom periodu povećalii Tarket, IDEA i Telenor. 
Iako je Srbijagas u prvih deset kompanija po ostvarenim poslovnim prihodima u 2013.godini, ti prihodi su u odnosu na prethodnu godinu ipak smanjeni za 7,4odsto, dok je neto gubitak povećan na 50,8 milijardi dinara. 
Kompanija Farmakom biznismena Miroslava Bogićevića zabeležila je prošle godine pad prihoda za 64 odsto, dok je neto gubitak iznosio 9,5 milijardi dinara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Zdravo,
    Moje ime je ROBBI iz Cirebon Jawa Barat Indonezija, želio bih zahvaliti majci Alicia Radu da mi pomaže da dobijem dobar zajam nakon što sam puno patio u rukama lažnih internetskih zajmodavaca koji me vara da zaradim novac bez da mi ponudim zajam trebalo mi je zajam za zadnje 3 godine da bih započeo vlastiti posao u gradu Cirebonu gdje sam živio i padao sam u lažnu tvrtku u Turskoj koja me je varala i nije mi ponudila zajam. i jako sam frustriran jer sam izgubio sav svoj novac lažnoj tvrtki u Turskoj, jer dugujem toj banci i mojim prijateljima i nemam nikoga da trči, do jednog vjernika koji je moj prijatelj nazvao Siti Aminah nakon čitanja njezino svjedočenje o tome kako je dobila zajam od majke Alice Radu, pa sam se morao obratiti Siti Aminah i ona mi je rekla i uvjerila me da se obratim majci Alicia Radu da je ona dobra majka i morala sam skupiti hrabrosti i kontaktirala sam majku Aliciju Radu i ja smo bili iznenađeni mojim kreditom koji je obrađen i odobren, a unutar 3 sata moj je kredit prebačen na moj račun i jako sam iznenađen što je to čudo i moram svjedočiti o dobrom djelu majke Alicije Radu
    tako da bih savjetovao svima koji trebaju zajam da se obratite majci Alicia Radu e-mail: (aliciaradu260@gmail.com) i uvjeravam vas da ćete svjedočiti kao što sam učinio i možete me kontaktirati za više informacija o Majci Alicia Radu moje e-mail : (robbi5868@gmail.com) i još uvijek možete kontaktirati Siti Aminah koji me je upoznao majci Aliciu Radu e-mailom: (sitiaminah6749@gmail.com)
    neka Bog nastavi blagosloviti i ljubiti majku Aliciu Radu da promijeni svoj financijski život

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.