Srbija

04.11.2014. 15:36

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Uplate u PIO fond veće nego prošle godine

Srbija

04.11.2014. 15:36

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da su krajem avgusta 2014. uplate u penzijski fond bile za 7,25 odsto veće nego u isto vreme prošle godine.
To je „dokaz povećanja zaposlenosti“, rekao je Vulin.
On je novinarima rekao da su uplate u Fond penzijsko-invalidskog osugiranja (PIO) krajem avgusta ove godine iznosile 213 milijardi dinara, što je, kao je istakao, „znatno više“, nego 31. avgusta prosle godine kada su bile 199 milijardi dinara. 
Prema rečima Vulina, prvenstveni razlog za povećanje količine uplata doprinosa u PIO fond u ovj godini je povećanje zaposlenosti. 
„To svakako nije dovoljno. Još uvek imamo ogroman rad na crno, stavično neuplaćivanje doprinosa koje uništava i ovaj fond i uništava sve socijalne fondove ove države“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 
Kako je naveo, u pojedinim sredima se dešava da se povećava prijavljeni broj radnika, ali da se smanjuje vrednost uplata za doprinose, jer poslodavci deo zarada isplaćuju na ruke. Tu se, kako je precizrao Vulin, dešava da se „plate nominalno smanje, odnosno da poslodavci prijave nižu platu, a ostatak isplaćuje u gotovini i na taj način smanjuju uplate“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.