Srbija

06.11.2014. 12:45

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Rusiji dug za gas plaćamo u tri rate

Srbija

06.11.2014. 12:45

Dogovor Rusije i Srbije o otplati duga za gas podrazumeva plaćanje dospelih računa na tri rate, zaključno sa 2016. godinom.
List piše, pozivajući se na svoje izvore, da su se premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Rusije Vladimir Putin dogovorili u sredu da Beograd do kraja godine uplati 100 miliona dolara od ukupnog duga koji iznosi 224 miliona dolara.
Drugu ratu od takođe 100 miliona dolara, Srbija bi trebalo da izmiri do kraja 2015. godine, a preostalih 24 miliona dolara tokom 2016. godine. 
Vlada Srbije saopštila je u sredu uveče da su se Vučić i Putin dogovorili o modelu isplate duga Srbije za isporučeni gas iz Rusije, ali u njemu nisu navedeni detalji. 
Novosti pišu i da je ruski predsednik obećao srpskom premijeru povoljnije snadbevanje gasom srpskih hemijskih giganata, koji su veliki potrošači. Reč je o pančevačkim sistemima „Petrohemiji“ i „Azotari“, kao i „Metanolsko-sirćetnom kompleksu“ iz Kikinde.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Sa dosmanlijama otleli sta su mogli pa sad. Sto pre to boje. Nama trebaju srpske razvojne banke , a ne strane zelenaske. Imamo mi poslovicu da „Tudja ruka svrab ne cesa“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.