2020

18.04.2020. 14:03

Elixir Group

Autor: Nova Ekonomija

Elixir grupa: Neće biti nestašice đubriva za setvu

Uprkos vanrednom stanju zbog korona vitrusa, neće biti nestašice veštačkog đubriva tako da poljoprivrednici mogu da nastave prolećnu setvu, jer Eliksir grupa, uz primenu svih mera zaštite I rad od kuće, nastavlja svoje aktiv...

Foto: Elixir Group

2020

18.04.2020. 14:03

Uprkos vanrednom stanju zbog koronavirusa, neće biti nestašice veštačkog đubriva tako da poljoprivrednici mogu da nastave prolećnu setvu, jer Eliksir grupa, uz primenu svih mera zaštite I rad od kuće, nastavlja svoje aktivnosti, saopšteno je iz ovog preduzeća. Ovaj poslovni sistem takođe saopštava da neće smanjivati broj zaposlenih, imajući u vidu da je očuvanje poslovnih aktivnosti I broj radnih mesta sada jedan od glavnih prioriteta.

“Prioritet nam je da u prolećnim agro rokovima podmirimo potrebe domaćeg tržišta, a viškove izvozimo. Nastavljamo da radimo punim kapacitetom, tako da nestašice đubriva neće biti ni na jesen” kaže Zorica Popović, generalni direktor Elixir Group. 

“U proteklih mesec dana smo proizveli i isporučili na tržište preko 65 hiljada tona mineralnog đubriva, zahvaljujući izuzetnom zalaganju svih naših zaposlenih koji su doprineli da se i tokom krize održi kontinuitet proizvodnje. Na ovaj način su sačuvana sva radna mesta, tako da nije bilo potrebe niti za smanjivanjem broja zaposlenih, niti budžeta za zarade”. Uz redovnu aprilsku zaradu biće isplaćen i bonus, kažu u Elixiru, koji redovno servisira sve svoje obaveze prema državi i radnicima. 

Elixir Group podržava sve mere Vlade Srbije, ali neće koristiti moratorijum u otplati svojih obaveza, niti mere državne pomoći, kako bi što više sredstava bilo na raspolaganju sektorima i kompanijama čije su delatnosti najpogođenije, ističe Zorica Popović.  

Sve članice poslovnog sistema Elixir Group, nastavljaju podršku humanitarnim aktivnostima i tokom ove krize. Grupa je donirala više od 34 miliona dinara – za nabavku respiratora i održavanje stabilnosti našeg zdravstvenog sistema, kao i za druge akcije u cilju unapređenja socijalne zaštite i brige o ranjivim društvenim grupama, navodi se u saopštenju. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.