Srbija

11.11.2014. 13:23

B92

Autor: Nova Ekonomija

Tri srpska muzička festivala ušla na listu najboljih u Evropi

Srbija

11.11.2014. 13:23

Posetioci muzičkih festivala iz cele Evrope prethodnih meseci glasali su za svoje omiljene festivale, a na konačnoj listi najboljih našla su se čak tri festivala iz Srbije – Exit Festival, Love Fest i Serbia Wonderland.
Na osnovu glasova više od 1,2 miliona ljudi novosadski Exit festival našao se među dvanaest najboljih velikih festivala Evrope, u društvu sa danskim Roskildeom, belgijskim festivalom Tomorrowland i mađarskim Szigetom. 
Festival Love Fest iz Vrnjačke Banje našao se na listi najboljih festivala srednje veličine, a u istoj kategoriji nadmeteaće se, između ostalog, i sa festivalom Sea Dance koji je ovog leta prvi put održan u Crnoj Gori, na plaži Jaz pored Budve. 
Budvanski festival našao se i na listi najboljih novih festivala, gde mu društvo pravi beogradski Serbia Wonderland Festival, navodi se u zvaničnom saopštenju. 
„Ove godine, sa znatno više festivala iz više zemalja nego ranije, očekivali smo i veći broj glasova od posetilaca festivala, ali ne u ovom broju. Oduševljeni smo odazivom”, kazao je Stiv Džener, osnivač Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards / EFA). On navodi da je ovo pozitivan pokazatelj trenda rastućeg tržišta festivala, ali i to da su festivali postali odlično sredstvo komunikacije sa slušaocima i ljubiteljima muzike iz celog sveta. 
„Sve to trebalo bi da nas uvede u odličnu zabavu koja nas očekuje u Groningenu sledeće godine”, zaključio je Džener, najavljujući dodelu EFA nagrada za 14. januar 2015. 
Da podsetimo, prošle godine glavnu EFA nagradu za najbolji festival osvojio je upravo novosadski Exit festival. Svi pomenuti festivali ušli u trku za nagrade, a konačnu odluku o pobednicima doneće publika iz cele Evrope zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.