Srbija

12.11.2014. 10:23

Tportal

Autor: Nova Ekonomija

Atlantik grupa kupuje Fudlend?

Srbija

12.11.2014. 10:23

Hrvatska Atlantik grupa Emila Tedeskija uskoro bi trebalo da dogovori kupovinu srpske prehrambene kompanije Fudlend, pišu hrvatski mediji.
Fudlend je u vlasništvu srpskog biznismena Vase Lekića, poznat je po proizvodnji džemova, ajvara i zimnice po tradicionalnoj receputri, pod brendom Bakina tajna.
Vaso Lekić, osnivač Fudlenda nije želeo da govori o pregovorima s Atlantikom, piše taj hrvatski portal. 
„Fudlendu je potrebna dokapitalizacija i o tome već godinu dana pregovaramo sa stranim partnerima“, kratko je poručio. Na pitanje da li je među njima i Atlantik, ponovio je: „Reč je o više partnera“ 
U Atlantiku takođe nisu želeli da komentarišu pregovore o preuzimanju Fudlenda. 
Fudlend je prema podacima Agencije za privredne registre u 2013. imao prihod od 1,2 milijarde dinara ili nešto više od 10 miliona evra. Dobit je nešto veća od 100.000 evra. 
Kako navodi Tportal, preduzeće je visoko zaduženo, i to prema finansijskim institucijama: kratkoročne obaveze su veće od sedam miliona evra, a dugoročne iznose oko milio i po evra. Zaduženost je takođe dvostruko veća od kapitala što upućuje da kompaniji hitno treba dokapitalizacija ili jak strateški partner. 
Fudlend je osnovan 1998., proizvodnju ima u podnožju Kopaonika, godišnje preradi oko 3.000 tona voća i povrća. Ima oko 160 različitih proizvoda i oko 150 zaposlenih, izvozi na dvadesetak tržišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.