Svet

08.05.2020. 17:27

CNBC

Autor: Nova Ekonomija

Fejsbuk će svojim zaposlenima dozvoliti rad od kuće do kraja godine

Foto: Pixabay

Svet

08.05.2020. 17:27

Generalni direktor i osnivač Fejsbuka (Facebook) Mark Cukerberg danas će objaviti da će kompanija najvećem mogućem broju svojih zaposlenih omogućiti da rade od kuće do kraja 2020. godine, prenosi CNBC.

Portparol internet giganta je za tu televiziju izjavio da će Fejsbuk otvoriti svoje kancelarije 6. juna, a da će Cukerberg lično određivati koji radnici će biti u obavezi da dolaze na posao.

Cukerberg je prošlog meseca rekao da se, s obzirom na to da je većina zaposlenih u Fejsbuku u mogućnosti da posao obavlja putem interneta, kompanija osećala „odgovornom da ljudima koji nemaju tu fleksibilnost omogući pristup zajedničkim javnim resursima“.

Prvi čovek Fejsbuka je takođe najavio da kompanija neće održavati okupljanja više od 50 zaposlenih barem do jula 2021. godine.

Fejsbuk je bio među prvim globalnim tehnološkim kompanijama koji je svoje zaposlene uputio na rad od kuće, a u međuvremenu svojim radnicima zbog globalne pandemije dao 1.000 dolara bonusa na platu, za potrebe rada od kuće i nege dece.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.