Vesti iz sveta

13.05.2020. 13:12

Reuters

Autor: Nova Ekonomija

Rejzer postavlja automate sa maskama u Singapuru

Foto: Pixabay

Proizvođač opreme za video igre Rejzer (Razer) planira da prodaje svoje maske u Singapuru putem mreže prodajnih automata,  prenosi Reuters  podsećajući da su maske u javnosti postale obavezne.

Kompanija je saopštila da će početi sa dvadeset automata u tržnim centrima do 1. juna, kada Singapur planira da ukine neke mere za suzbijanje pandemije.

Rejzer, poznat po opremi za video igre kao što su miševi i tastature, spada u talas kompanija koje su modifikovale ili postavile nove fabričke linije kako bi zadovoljile porast potražnje za medicinskim proizvodima tokom pandemije Covid-19.

Kompanija je saopštila da sarađuje sa Sunningdale Tech Ltd, proizvođačem plastike, kako bi udvostručili proizvodnju hirurških maski do čak 10 miliona mesečno.

 Nošenje maski za lice u javnosti od prošlog meseca je obavezno u Singapuru, a vlasti su tražile nove izvore snabdevanja.

„Rejzer će nastaviti sa pružanjem podrške Singapuru u proizvodnji maski za lice,“ rekao je Min-Liang Tan, Rejzerov glavni izvršni direktor.

Rejzer će dati besplatno prvih pet miliona maski za građane i stanovnike starije od 16 godina, nakon čega će one biti dostupne za kupovinu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.