Srbija

25.11.2014. 00:44

B92

Autor: Nova Ekonomija

Kako je potonuo koncern Farmakom

Srbija

25.11.2014. 00:44

Biznismen Miroslav Bogićević, koji je juče uhapšen, vlasnik je koncerna Farmakom MB, u čijem sastavu posluje sedam preduzeća.
To su Mlekara Šabac, Industrijski kombinat Guča, Fabrika akumulatora Sombor, Livnica Požega, Rudnik Lece Medveđa, Poljoprivredni kombinat 7. juli Debrec, Rudnici i topionica Zajača.
Farmakom MB osnovan je 1989. godine, a Bogićević je preduzeća čiji je vlasnik kupio za vrlo kratko vreme i važio za uspešnog biznismena, pa je 2011. godine proglašen za biznismena decenije, a to priznanje koje dodeljuje Klub privrednih novinara iste godine dobio je i Goran Perčević, koji je prošlog vikenda takođe uhapšen. 
Pad i sunovrat koncerna Farmakom MB počeo je kada se pojavila informacija da je Bogićević po nalogu tadašnje vladajuće Demokratske stranke učestvovao u kupovini kompanije Politika. 
Sa promenom vlasti posle 2012. godine, Bogićevićeva slika uspešnog privrednika počinje da bledi a na površinu isplivavaju dugovi njegovih preduzeća prema državi i bankama. 
Od dobrog poslodavca, postao je onaj koji radnicima duguje za plate, a dobavljačima i seljacima za predatu robu. 
Prema tvrdnjama premijera Srbije Aleksandar Vučića iz oktobra ove godine, Bogićevićev koncern je jedan od najvećih poreskih problema države, koji samo bankama duguje više od 400 miliona evra. 
Vučić je tada rekao da je to „političko čedo jedne stranke koje je preraslo u monstruma“ i da ne zna kako će taj problem da bude rešen.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Pozdrav iz tvrtke David Peterson zajam za vas,

    Dobivanje legitimnog kredita oduvijek je bio ogroman problem klijentima koji su u financijskim potrebama. Pitanje kredita i kolaterala je nešto što klijenti uvijek brinu kada traže zajam od legitimnog zajmodavca. David Peterson Loan Firm je napravila tu razliku u kreditnoj industriji. Možemo dogovoriti zajam u rasponu od $ 5.000.Dollara do $ 500.000.000 dolara
    Naše usluge uključuju sljedeće: –

    * Zajmovi investitora
    * Konsolidacija duga
    * Druga hipoteka
    * Poslovni zajmovi
    * Osobni zajmovi
    * Car zajmovi
    *Studentski kredit
    * Početna zajam

    Kontakt Za više pojedinosti putem e-pošte ispod:

    E-adresa: davidpetersonloanfirm1@outlook.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.