Srbija

28.11.2014. 09:58

Infostud

Autor: Nova Ekonomija

Istraživanje: Međuljudski odnosi na poslu nam važniji od plate

Srbija

28.11.2014. 09:58

Dobri međuljudski odnosi najveći su motiv na radnom mestu za 46 odsto zaposlenih u Srbiji, za 40 odsto njih je to visina plate.
Istovremeno, za 37 procenata je motiv to što rade posao koji vole, pokazalo je istraživanje koje je sproveo Infostud.
Na četvrtom mestu ispitanici su naveli sigurnost radnog mesta (27 odsto) a potom mogućnost usavršavanja i napretka u karijeri, objavljeno je na sajtu Poslovi.infostud.com.

Više od polovine ispitanih nezadovoljno radnim mestom

Prema ovoj anketi, o promeni posla razmišlja 70 odsto ispitanika, jer im, kako kažu, trenutni ne odgovara, manje od trećine njih bi razmotrilo takvu opciju ako bi im se ukazala konkretna prilika, a svega jedan odsto anketiranih navodi da su potpuno zadovoljni postojećim radnim mestom i da uopšte ne razmišljaju o promeni. 
Glavni razlozi zbog kojih bi zaposleni promenili posao su: mobing na radnom mestu, niska primanja, nedovoljno vremena za privatni život, kao i pronalazak boljeg posla.

Najčešći razlog za promenu posla mobing

Inače sajt Poslovi.infostud.com je istraživao koliko su ljudi u Srbiji zadovoljni poslom koji obavljaju i šta ih na radnom mestu najviše motiviše, da li razmišljaju o promeni posla i da li bi zbog boljeg radnog mesta pristali na preseljenje i prekvalifikaciju. 
Zanimljivo je da je upitnik za samo cetiri dana tokom meseca novembra popunilo 7.621 ljudi. 
Na pitanje da li su zadovoljni radnim mestom, više od polovine ispitanika je navelo da nije ni zadovoljno ni nezadovoljno. Duboko nezadovoljstvo oseća oko trećina ispitanih, dok je oko 14 odsto anketiranih u potpunosti zadovoljno trenutnim radnim mestom. Nazadovoljstvo je najveće među ljudima koji imaju od pet do 10 godina radnog iskustva.

Zbog boljeg posla spremni na prekvalifikaciju i preseljenje

Gotovo polovina anketiranih je spremna da se preseli u drugi grad zbog boljeg posla, oko 30 odsto nije sigurno da bi se preselilo, dok jedna petina učesnika u istraživanju na ovu opciju ne bi pristala. 
Među onima koji bi se zbog boljeg posla odlučili na preseljenje najbrojniji su kandidati koji imaju do pet godina radnog iskustva, kao i oni iz manjih sredina. 
Zanimljiv podatak je da bi na prekvalifikaciju zbog boljeg posla pristalo čak 65 odsto anketiranih, više od jedne četvrtine se dvoumi, dok devet odsto navodi da ne bi menjalo struku. 
Rezultati istraživanja pokazuju da su ispitanici sa nižim stepenom obrazovanja spremniji na prekvalifikaciju (71 odsto ispitanika je potvrdno odgovorilo) u odnosu na one sa visokom stručnom spremom (oko 50 odsto anketiranih).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. DOBRO DAN MOJ OSOBA bosne

    Moj dokaz o tome kako sam dobio zajam kupiti kuću iz prave i pravi zajam tvrtka zove JOSE LUIS Zajam tvrtka, Ja sam vrlo sretan Danas i Bog blagoslovi Jose LUIS zajam tvrtke .website, https: //www.joseluisloans.com ili e-pošta, joseluisloans @ gmail.com,

    Moje ime je Maria, ja sam iz Banja Luke u Bosni, tražim istinsku tvrtku za zajam u zadnjih 5 mjeseci, kupujem kuću
    sve što sam dobio bio je hrpa prevara koji su me natjerali da im vjerujem i na kraju
    dana, oni su uzeli moj novac bez da daju ništa zauzvrat, sve
    moja nada je izgubljena, zbunjena sam i frustrirana, nikada nisam htjela imati nikakve veze s kreditnim tvrtkama na internetu pa sam otišao posuditi novac od
    prijatelj, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći, to
    ona zna kreditna tvrtka koja mi može pomoći s bilo kojim iznosom kredita
    što mi je potrebno uz vrlo nisku kamatnu stopu od 2%, da je upravo dobila
    kredit od njih, ona me je uputila kako se prijaviti za zajam, jesam
    baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na e-mail: web site (https://www.joseluisloans.com/) ili joseluisloans@gmail.com, nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na moje najveće iznenađenje da sam dobio zajam 24 sata, nisam mogao vjerovati,
    ja sam sretan i bogat i ja sam zahvalio Bogu da takav zajam
    takve tvrtke i dalje postoje na ovom prevare diljem mjesta,
    molim vas savjetujem svima onima koji trebaju zajam posjetiti njihovu web stranicu
    (https://www.joseluisloans.com) oni nikada neće uspjeti, i
    vaš život će se promijeniti kao što sam to učinio. Vrlo brzo kontaktirajte (https://www.joseluisloans.com) danas i dobijte svoj kredit od njih, Bog blagoslovi kreditnu tvrtku jose luis za njihovu originalnu ponudu.
     Pazite da kontaktirate JOSE LUIS KREDITI za vaš kredit jer sam uspješno dobio kredit od ove tvrtke bez stresa. Posjetite njihovu web stranicu https://www.joseluisloans.com/ ili e-mail (.joseluisloans @ gmail.com,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.