Srbija

01.12.2014. 20:14

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Ljajić: U 2015. iz budžeta za turizam milijardu dinara

Srbija

01.12.2014. 20:14

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će iz budžeta za 2015. biti izdvojeno oko milijardu dinara za projekte u oblasti turizma.
„Još budžet za 2015. nije koncipiran, ali u pregovorima sa Ministarstvom finansija imamo dovoljno razloga da budemo optimisti da ćemo obezbediti milijardu dinara“, kazao je Ljajić na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS).
On je naveo da u 2014. za oblast turizma nije bilo novca iz budžeta. 
Ljajić je dodao da milijardu dinara za promociju turizma nije dovoljno, ali da je „bolje nego što je bilo“ i izrazio očekivanje da će budžet za 2016. biti još veći, kako bi mogli da se realizuju i značajniji infrastrukturni projekti. 
Ministar turizma rekao je da bi do 22. decembra trebalo da bude završen nacrt nove strategije o razvoju turizma u Srbiji, koji će posle toga ići u javnu raspravu. 
Do kraja 2014. godine bi, prema rečima Ljajića, Vlada Srbije trebalo da usvoji izmene Zakona o turizmu, koje, kako je dodao, Skupština Srbije treba da usvoji u prvom tromesečju 2015. godine. 
U cilju promocije turizma, kako je dodao Ljajić, ministarstvo i TOS će 15. februara, na Sretenje, početi s novom kampanjom u svim konzularnim predstavništvima u dijaspori, u cilju privlačenja turista iz dijaspore u Srbiju tokom 2015. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Deca i odrasli se leče SMS porukama,nema za zdravstvo,prosvetu,obdaništa a vi odredili lokacije za fontane !!! Trošite na npotrebno i nepotrebna putovanja,zapošljavate vaše kadrove,zadužujete državu preko mere,ponašate se bahato kao da je ovo vaša prćija a ne država Srbija država srpskog naroda.Osvetiće vam se takvo ponašanje budite sigurni..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.