Srbija

17.12.2014. 12:37

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Srbija uskoro počinje da izvozi jagnjetinu i govedinu u Kinu

Srbija

17.12.2014. 12:37

Srbija će uskoro početi sa izvozom jagnjećeg i goveđeg mesa na tržište Kine, a kineska strana je zainteresovana i za uvoz mesnih i mlečnih prerađevina, dečje hrane, smrznutog i prerađenog voća i povrća iz Srbije, izjavila je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković.
Slobodan pristup kineskom tržištu kada je reč o plasmanu jagnjećeg mesa biće omogućen zahvaljujući protokolu koji će biti potpisan danas u okviru Samita Kine i zemalja srednje i istočne Evropu u Beogradu, kazala je Bogosavljević-Bošković.
Ona je napomenula da su se tri klanična objekta prijavila za izvoz jagnjećeg mesa i prošla sve provere ispunjenosti uslova, pa bi po potpisivanju protokola, odmah mogli da krenu sa izvozom.
Izvoz goveđeg mesa mogao bi početi u januaru kada se očekuje potpisivanje sporazuma za izvoz te vrste mesa, nakon usaglašavanja tehničkih detalja, kazala je Bogosavljević-Bošković nakon sastanka sa delegacijom kineske privredne komore.
Ona je ukazala da je dogovoreno i formiranje bilateralnog koordinacionog tela kako bi se ubrzao proces usaglašavanja i sertifikacije za izvoz.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Glava puca već,na ledjima teret čitavog sveta.Svakodnevni stresovi ,problemi,obaveze sa svih strana ,posao ,plata mala .Država dotakla dno.Osećam da se gubim,pucam po šavovima.ODMOR ŠTO PRE a para nema!
    Leto ,vreme lepo, zadovoljiću se opuštanjem uz lagane šetnje pored Dunava i neka samo lepe misli putuju glavom…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.