Srbija

18.12.2014. 16:04

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Srpska asocijacija menadžera po treći put dodelila godišnje nagrade

Srbija

18.12.2014. 16:04

Srpska asocijacija menadžera (SAM) dodelila je po treći put SAM godišnje nagrade 2014 sa ciljem unapređenja poslovnog okruženja za menadžere, dalje profesionalizacije menadžerske struke kao i afirmisanja onih kompanija, menadžera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalažu za bolje uslove poslovanja.
 
Predsednik SAM-a Milan Petrović istakao je da SAM iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate i dodao da ga posebno raduje što je ove godine zabeležen rekordan broj članova SAM-a koji su učestvovali u glasanju. 
„Ova godina je po mnogo čemu vrlo specifična, a iz ugla Godišnje nagrade i glasanja, možemo se pohvaliti sa najvećim brojem glasova do sada, čak 250 članova učestvovalo je u ovom procesu, podržalo svoje kolege i pomogli da zajedničkim snagama iznesemo ovaj ozbiljan posao. Ove nagrade predstavljaju potvrde dobitnicima da su lideri u svojim oblastima i da svojim radom doprinose boljitku društva u celini.“ – naveo je Petrović.
 
Skup je otvorio specijalni gost Željko Sertić, ministar privrede Srbije i tom prilikom čestitao predsedniku SAM-a, Milanu Petroviću i svima koji učestvuju u realizaciji ovog projekta na uspehu. 
„Ovakvih događaja bi trebalo da bude još više u Srbiji, da pokažemo šta imamo i da možemo čak i u ne tako dobrim uslovima da ostvarimo sjajne rezultate,“ izjavio je ministar Sertić i dodao „Svetla budućnost Srbije, pre svega ekonomska, pripada kreativnim, snažnim, upornim, inovativnim ljudima i to ste vi večeras i to ćete biti u narednim godinama. Ja vam želim jos više članova jer će to značiti da je Srbija zaista krenula boljim putem i da  imamo sposobne ljude koji ostaju u Srbiji, koji rade ovde i koji kreiraju bolju budućnost za sve nas.“
  
Po izboru svojih članova, SAM je dodelio nagrade u 11 kategorija: Menadžer godine, Poslodavac godine, Poslodavac godine u kategoriji malih preduzeća, Mladi menadžer godine, Razvoj i promocija liderstva među mladima – SAMPLE nagrada, Regionalni projekat godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Promocija privrednih tema, Lider u profesionalnom usavršavanju menadžera, Najbolja institucija za obrazovanje menadžera, kao i posebnu Nagradu za lični humani čin.
 
Titulu Menadžera godine 2014 poneo je Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza Belgrade Hotel i direktor NBGP Properties. Drugo i treće mesto u ovoj kategoriji osvojili su Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje Srbija i  Jasmina Knežević, osnivač i suvlasnica Bel Medica.
 
Prvu nagradu i titulu Poslodavac godine 2014 dobila je kompanija Fiat Automobili Srbija, dok je drugo i treće mesto pripalo kompanijama Microsoft Srbija i VIP Mobile. Ove kompanije su u 2014. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, ispunjavajući niz kriterijuma, a nagrade im je uručio Željko Sertić, ministar privrede Srbije.
 
Regionalni projekat u 2014. godini, koji je prema oceni članova SAM-a najviše doprineo promociji celog regiona kao investicione destinacije je projekat „Superkartica“ za koji je plaketu uručila Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU. Nagradu za Razvoj i promociju liderstva među mladima koja je otisla u ruke Vesne Damnjanović, vanredne profesorke na Fakultetu organizacionih nauka, dodelio je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu.
 
Radojka Nikolić, osnivač i vlasnica Nira press – Ekonometar i Biznis magazin ponela je titulu najboljeg novinara u oblasti Promocije privrednih tema za 2014. godinu na osnovu profesionalnog pristupa u praćenju, izveštavanju i pisanju o ekonomskim i privrednim temama.
 
SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadzerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu Mladi menadžer godine 2014 dobila je Tamara Vlastelica Bakić, savetnik za korporativne komunikacije kompanije Victoria Group i docent na FON-u, dok su drugu i treću nagradu u ovoj kategoriji osvojili  Đorđe Vukotić, generalni direktor kompanije Etihad Airways i Nemanja Knežević, direktor marketinga kompanije Zlatiborac.
 
Članovi SAM-a glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje menadžera i u ovoj kategoriji prvu nagradu dobio je Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu.
 
Za Lidera u profesionalnom usavršavanju menadžera proglašena je PwC Akademija, dok je priznanje za Najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća osvojila kompanija CBS International (deo CBRE grupe). Na drugom i trećem mestu našle su se kompanije Movem Fashion i Home Page.
SAM je ove godine prvi put dodelio nagradu za Društveno odgovornu kompaniju i prvo mesto je osvojila kompanija NIS, a nagradu je urucila Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave.
 
Posebna nagrada uručena je novinarki Marijani Milosavljević za lični humani čin godine. Marijana je donirala bubreg svojoj koleginici, a dok je bila na bolovanju, RFZO joj nije isplaćivao naknadu. Nagradu je uručio Veran Matić, glavni i odgovorni urednik B92.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Poštovani tražitelji kredita

    Imate li bilo kakvih financijskih poteškoća? Želite li započeti vlastiti posao? Ova kreditna tvrtka osnovana je za organizacije ljudskih prava širom svijeta s jedinom svrhom pomaganja siromašnima i ljudima s financijskim poteškoćama u životu. Ako želite podnijeti zahtjev za kredit, vratite nam se s pojedinostima u nastavku e-pošte: elenanino0007@gmail.com

    Ime:
    Potrebni iznos zajma:
    Trajanje zajma:
    Broj mobitela:

    Hvala ti i Bog blagoslovi
    SAMOUVJERENOST
    Elena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.