Srbija

22.12.2014. 10:40

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

Mirabank počinje sa radom u martu

Srbija

22.12.2014. 10:40

Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata počeće da radi u Srbiji krajem marta sledeće godine.
Uplaćeni osnivački kapital ove banke iznosi 15 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti, što je za pet miliona više nego što je propisano našim zakonom.
U predlogu Programa aktivnosti – Biznis plana i Poslovne politike ove banke, navedeno je da će poseban fokus u poslovanju biti na investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su najavili da će investirati preko pet milijardi američkih dolara u narednom periodu, za šta će banka obezbediti neophodan finansijski servis i podršku. 
„Takođe, vremenom i sama banka, odnosno njeni akcionari planiraju da povećaju svoj akcionarski kapital. Naime, Mirabank namerava da se u prvim godinama svog poslovanja bavi isključivo privredom, a nakon dve-tri godine da svoj obim poslovanja obogati i poslovima sa stanovništvom, a planirano je da širenje poslovanja prati i povećanje kapitala za oko 30 miliona evra“, navodi NBS. 
Mirabank će, bar u početku, poslovati u zakupljenom poslovnom prostoru. 
„Prema dostavljenim dokumentima, poslovna strategija ove banke podrazumeva da ustali svoje poslovanje na široj teritoriji Srbije, pre daljeg širenja poslovanja na region Balkana. Planirano je da Mirabank u prvoj godini poslovanja pored centrale – sedišta osnuje i dva regionalna centra i to u Beogradu i Novom Sadu“, navodi NBS. 
U zavisnosti od dinamike širenja poslovanja, planirano je da se u drugoj godini poslovanja banke formira još jedan regionalni centar (u Kragujevcu), a za treću godinu planirano je otvaranje i tri filijale (takođe u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.