Srbija

23.12.2014. 14:05

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Petrović: Sporazum sa MMF-om moguć do kraja februara

Srbija

23.12.2014. 14:05

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović je ocenio da bi Srbija sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom mogla da potpiše krajem februara 2015. godine.
On je ocenio da je Predlog budžeta za narednu godinu, koji predviđa znacačajne uštede, dobra osnova za potpisivanje i relizaciju dogovorenog aranžmana, iako ima dva izazova – planirano smanjenje zaposlenih u javnom sektoru za koje ne postoji jasan plan i rešavanje problema javnih preduzeća.
Petrović je rekao da, gledano spolja, izgleda da će MMF čekati da vidi da su postignuti prvi rezultati kod reforme javnih preduzeća, odnosno da se rešava problem Srbijagasa, Železare Smederevo, Potrohemije. 
„Ukoliko bi u januaru i februaru tu bili ubedljivi rezutati, mi, spolja ceneći, mislimo da bi taj sporazum (sa MMF) mogao biti potvrđen krajem februara“, rekao je predsednik Fisklnog saveta Pavle Petrović. 
Srbija i Misija MMF su 20. novembra u Beogradu objavili da su postigli dogovor o sklapanju trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti u vrednosti od oko milijardu evra. Taj sporazum sada treba da potvrdi Bord direktora te međunarodne finansijske institucije sa sedištem u Vašingtonu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.