Srbija

26.12.2014. 15:29

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kina prestiže Ameriku u veličini avio-tržišta

Srbija

26.12.2014. 15:29

Izgradnja velikog novog aerodroma u Pekingu počela je u svetlu rastuće tražnje putovanja u Kinu i iz nje, koja prevazilazi postojeće kapacitete.

Sadašnji međunarodni aerodrom u Pekingu drugi je u svetu po broju putnika, iza međunarodnog aerodroma u Atlanti, ali je takođe jedan od onih koji beleže najviše kašnjenja letova, budući da je prema izveštaju iz 2013. manje od 20 odsto putničkih aviona poletelo prema redu letenja, prenosi agencija Frans pres.

Oko 42 odsto letova iz Pekinga je prošle godine kasnilo 45 minuta ili više. 

Novi aerodrom, na jugu kineske prestonice, imaće kapacitet od 72 miliona putnika godišnje do 2025, navodi kineska agencija Sinhua. Izgradnja aerodroma koštaće 80 milijardi juana (13 milijardi dolara) i biće završena za pet godina. 

Proizvođač aviona Erbas prognozira da će Kina 2023. prestići SAD kao najveće svetsko tržište po broju putnika u domaćem avio-saobraćaju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Pronađite brzu i povoljnu aplikaciju za kredit za plaćanje računa, postavljanje novog posla ili refinansiranje svojih projekata sa najjeftinijom stopom od 2%. Minimalni kreditni limit je 5,000 eur do 5,000,000 eur za više informacija o tome kako dobiti svoj kredit, molimo posetite stjamesservice669@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.