Svet

26.08.2020. 12:16

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Snažan rast za Štadu i tokom globalne krize

Foto: Promo

Svet

26.08.2020. 12:16

Štada grupa, u okviru koje posluje Hemofarm, u prvoj polovini 2020. zabeležila je povećanje prodaje od 16 odsto na ukupno 1,47 milijarde evra, sa organskim rastom prodaje od devet odsto, navodi se u saopštenju te kompanije. 

„U poslovnom smislu, drugi kvartal ove godine naročito je bio težak pošto je došlo do velikog pada na brojnim tržišta, naročito u zemljama u kojima pacijenti direktno plaćaju troškove lečenja“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je pad posledica krize izazvane koronavirusom, koja je dovela do znatnog smanjenja broja ljudi koji su odlazili u apoteke, kod lekara i u bolnicu, kao i do promene trenda kupovini lekova.

„U anketi za zaposlene koju smo nedavno sproveli, 9 od 10 zaposlenih izjasnilo se da su ponosni što rade za Štadu i da su uvereni da će kompanija izaći snažna iz krize izazvane koronavirusom. S obzirom na negativne efekte pandemije koji traju, moramo da nastavimo da pokazujemo visok nivo agilnosti i posvećenosti da bismo ostali na našem kursu rasta i u drugoj polovini 2020“, kaže ovim povodom generalni direktor Štade Peter Goldšmit. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.