Srbija

09.01.2015. 11:00

N1

Autor: Nova Ekonomija

Esmarkova ponuda za Železaru jedina validna

Srbija

09.01.2015. 11:00

Na tenderu za privatizaciju železare Smederevo stigle su tri ponude od kojih je validna samo ponuda američke kompanije Esmark, saopštio je danas predsednik Komisije za sprovođenje modela strateškog partnerstva za privatizaciju srpske čeličane Bojan Bojković.
Bojković, koji je i izvršni direktor Železare, rekao je da su među ponudama još dve koverte čiji pošiljaoci nisu poznati.
Bojković je precizirao da će Komisija u toku dana preispitati ponudu Esmarka s obzirom na to da je procedura malo duža, ali da je ta kompanija ispunila sve uslove predviđene tenderom.
Kada je reč o preostale dve koverte koje su stigle, on je kazao da je jednu, ali posle zakonskog roka, poslao advokat Aleksa Aleksić, kao punomoćnik neimenovanog konzorcijuma stranih i domaćih firmi.
Druga koverta je, prema njegovim rečima, stigla bez imena ponuđača, odnosno bez imena kompanije kao i da nije ispoštovan nijedan od tri uslova predviđenih tenderom. To, dodao je, znači da nije dostavljen dokaz da je podnet zahtev za otkup privatizacione dokumentacije niti da je uplaćen iznos od 10 hiljada evra, niti je potpisan ugovor o poverljivosti.
Bojković je rekao da je pismo o zainteresovanosti do 1. decembra 2014. poslalo ukupno 10 kompanija, te da je kasnije šest njih podnelo zahtev za otkup privatizacione dokumentacije.
Naveo je da je iznos od 10 hiljada evra za privatizacionu dokumentaciju uplatilo i fizičko lice Imran Imrani iz Berlina, ali da ta uplata nije prihvaćena jer nije postojao neophodan zahtev za otkup te dokumentacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.