Srbija

22.01.2015. 14:16

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Sberbanka nudi Srbiji pomoć u reformama administracije

Srbija

22.01.2015. 14:16

Prvi čovek ruske Sberbanke Herman Gref ponudio je usluge te banke srpskoj vladi u vidu programa za reformu državne administracije.
Gref se danas sastao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Davosu, a u razgovoru sa njim je istakao važnost ekonomske saradnje Srbije i Rusije, kao i ulogu Sberbanke u toj saradnji.
Gref rukovodi najvećom ruskom bankom koja širom sveta zapošljava 300.000 ljudi i ima 110 miliona klijenata. 
Tema razgovora bila je i buduća saradnja, kupovina državnih obveznica, kao i saradnja sa EBRD-om u zajedničkim projektima u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima. 
Vučić se sastao i sa Johanom Šnajderom Amanom, potpredsednikom švajcarske Vlade i ministrom ekonomije, kojeg je informisao o reformama u Srbiji, merama fiskalne konsolidacije i aranžmanu sa MMF-om. 
Istovremeno, Vučić je od sagovornika zatražio predloge za reformu obrazovanja, jer je švajcarski sistem obrazovanja jedan od najboljih u Evropi. 
Predsednik srpske Vlade uputio je poziv Šnajderu Amanu da poseti Srbiju sa delegacijom švajcarskih privrednika, koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiju, što je Šnajder i prihvatio. 
Aman je istakao da su odnosi Srbije i Švajcarske u stalnom usponu i da očekuje veliko interesovanje švajcarskih investitora da ulažu u Srbiju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.