Srbija

17.02.2015. 16:19

N1

Autor: Nova Ekonomija

Propala prodaja Železare američkom Esmarku

Srbija

17.02.2015. 16:19

Vlada Srbije donela je odluku da odbaci ponudu Esmarka za kupovinu Železare Smederevo, saopštio je premijer Aleksandar Vučić.
Vučić je rekao da je, na predlog privatizacionog savetnika i Komisije za model ostvarenja strateškog partnertstva donela odluku da ne potpiše ugovor sa Esmarkom. 
„Nismo dobili garancije da će se očuvati naš obrtni kapital i da neće biti potrošene sirovine a fabrika napuštena“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.
On je dodao da će ponedeljak biti objavljen javni poziv za menadžerske ugovore za Železaru i rekao da će se boriti da se do kraja godine pokrene druga peć u smederevskoj Železari.
Podsetimo, nakon „poslednje ponude Srbije“ Esmarku, u nedelju uveče američka kompanija uputila je kontraponudu o kojoj je odluka trebalo da bude saopštena u ponedeljak ujutro nakon sednice Vlade Srbije.
Međutim, Esmark je u međuvremenu poslao novu ponudu za Železaru pa su pregovori nastavljeni.
Danas je, inače, isticao rok koji je MMF dao Srbiji da se postigne dogovor sa američkom kompanijom, a glavna prepreka u pregovorima bile su garancije, koje je Vlada Srbije tražila, da neće biti otpuštanja radnika.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Da, treba ispitati poreklo imovine na bankarskim racunima u Swiss a koji pripadaju Vucicu. Cim je stitio bogatase, znaci da je dobio lovu od njih, ali Fijat ne daje pare u Beogradu nego prebaci na racun u Swiss.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.