Srbija

02.03.2015. 14:42

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vulin: Neće biti masovnih otpuštanja u javnom sektoru

Srbija

02.03.2015. 14:42

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je da neće biti masovnog otpuštanja radnika u državnoj upravi i javnom sektoru i da će se voditi računa o svakom radniku.
„Nama nije cilj nikakvo otpušanje, već efikasnija državna uprava, da bolje i efikasnije radimo i budemo jeftini, to je sva ideja. A da će biti masovnog otpuštanja neće, nemojte da se plašite“, poručio je Vulin.
On je novinarima nakon obraćanja na radionici „Znanjem do cilja“ u Beogradu rekao da u sve što je sa MMF-om dogovoreno oko smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi ulaze i oni koji će otići prirodnim odlivom, odnosno oni koji će otići u penziju. 
Vulin je kazao da postoje viškovi i u državnoj upravi i javnim preduzećima, ali da će se veoma voditi računa da otpuštanja „prvenstveno imaju veze sa onim koliko radite i sa realnim potrebama svih organa“. 
„U to ulazi i ono što se zove prirodni odliv, odnosno u taj procenat koji smo dogovorili sa MMF-om ulazi i svaki penzioner, svako ko je otišao u penziju ili je na bilo koji način prestao da ostvaruje radni odnos u državnoj upravi“, rekao je Vulin. 
Kako je kazao, ne može se govoriti o masovnom otpuštanju. 
„Najlakše i najednostavnije je bilo da smo podvukli crtu i otpustili sve što je bilo pre nas. Naravno da to nećemo uraditi i vodićemo računa o svakom čoveku“, poručiio je Vulin. 
On je dodao da je za svakog ko ostane bez posla predviđen socijalni program, bez obzira da li se radi o državnoj upravi ili radniku u nekom od 512 preduzeća koja su na spisku Agencije za privatizaciju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Da li je moguce i ko to kreira! Znaci,na vlast bilo koje opozicione stranke,moze doci samo onaj ko na sav glas,na najgnusniji nacin,pljuje po celokupnoj licnosti VUCICA! Kako drugacije protumaciti ovaj slucaj! Sta sa nama koji se ne slazemo sa tim? A ima nas….puno!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.