Srbija

20.03.2015. 12:50

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Ivica Todorić kupuje uljare u Srbiji

Srbija

20.03.2015. 12:50

Vlasnik hrvatskog Agrokora Ivica Todorić, posle kupovine Dijamanta iz Zrenjanina, namerava da kupi još jednu uljaru u Srbiji.
Najbogatiji hrvatski biznismen, koji je u Srbiji vlasnik nekoliko preduzeća, hoće da preuzme i kompaniju „Victoriaoil“, uljaru iz Šida, koja je prisutna sa brendom „Iskon“, piše list.
Todorić je na srpskom tržištu ulja još od 2004. godine kada je kupio zrenjaninsku fabriku, a sada mu je cilj, prema saznanjima Blica, da proširi učešće na srpskom tržištu kupovinom preduzeća koje posluje u sastavu Viktorija grupe.
Prema tim navodima, Todorić hoće Iskon i zbog toga što to ulje koristi kao sirovinu u proizvodima Ideine robne marke „K plus“. 
Todorić je vlasnik i velikih kompanija koje posluju na srpskom tržištu. Pored Dijamanta, u njegovom vlasništvu su Idea, Frikom, Mivela, Merkator – S i Superkartica. 
„Upoznati smo sa tim da Viktorijaoil razmatra različite strateške opcije. U slučaju da se odluče za prodaju dela preduzeća, mi ćemo biti jedan od zainteresovanih”, odgovorili su u Agrokoru za Blic. 
U Viktorija grupi kažu da stalno dobijaju i razmatraju brojne ponude za strateška partnerstva. 
„Dobijamo i ponude za zajedničko investiranje i akvizicije našeg sistema. U ovom trenutku ne možemo da komentarišemo planove i razgovore sa potencijalnim partnerima”, kažu za Blic u toj kompaniji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ne mogu da verujem da vlast moze da ide do te mere protiv svojih gradjana ovo u istoriji nije zabelezen, ali je jasno da ko je doveo strane banke u Srbiji uzeo dobar novac, a sada uzima dobar novac da se ne donese zakon o chf koji su donele sve zemlje u okruzenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.