Srbija

03.04.2015. 18:42

Beta

Autor: Nova Ekonomija

NBS opet brani evro

Srbija

03.04.2015. 18:42

Dinar će u ponedeljak, 6. aprila, ostati gotovo nepromenjen prema evru i zvanični srednji kurs biće 120,0085 dinara za jedan evro.
Narodna banka Srbije kupila je danas na Međubankarskom deviznom tržištu 50 miliona evra kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa.
Prema podacima objavljenim na sajtu NBS, evro će koštati četiri pare manje nego danas kada je kurs 120,0558 dinara za evro. 
Dinar će biti jači za 0,8 odsto nego na početku godine, za 0,7 odsto jači nego pre mesec dana, a za 3,8 odsto slabiji nego pre godinu dana. 
Dinar je ove godine bio najslabiji 28. januara, kada je evro koštao 123,5774 dinara, a najjači 20. marta, kada je kurs bio 119,9507 dinara za evro. 
Centralna banka je ove godine na medjubankarskom deviznom tržištu prodala 90 miliona evra, a kupila 320 miliona evra, da bi ublažila kolebanje vrednosti dinara u odnosu na evro.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. S obzirom da je „doktor“ S. Mali dobar i vešt u prepisivanju, zašto ne prepiše tehnologiju ekonomskog razvoja svetskih razvijenih ekonomija, pa neće morati bar da veliča naše lažne napredke u ekonomiji i privredi. Možda mu mentor, koga sluša bez pardona, ne dozvoljava takav napredak. On je prilično napredan: ima u Bugarskoj popriličan broj stanova i ušteđevinu na egzotičnim ostrvima?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.