Lifestyle

03.06.2021. 11:09

Dimitrije Gašić

Autor: Nova Ekonomija

Spavaš li mirno, Instagrame? Stiže nova aplikacija za fotke

Ne brinemo mi za Instagram, ali nova aplikacija "Poparazzo" preti da postane nova dominantna platforma za kačenje fotografija. Naime, nedavno kreirana aplikacija od ponedeljka je prva na američkom App Store-u, a sva je prilika da će se njena popul...

Nova ekonomija/Dimitrije Gašić

Lifestyle

03.06.2021. 11:09

Ne brinemo mi za Instagram, ali nova aplikacija „Poparazzo“ preti da postane nova dominantna platforma za deljenje fotografija. Naime, nedavno kreirana aplikacija od ponedeljka je prva na američkom App Store-u, a sva je prilika da će se njena popularnost proširiti i na Evropu.

O čemu se radi? Aplikacija naizgled podseća na već poznati Instagram, ali ovde je poenta da neko drugi kači vaše (zajedničke) fotke.

Dakle, na primarnoj strani vašeg profila pojaviće se samo fotografije na kojima ste tagovani. A tamo gde obično „bleje“ vaše tagovane fotke, na ovoj novoj aplikaciji se nalaze fotke koje ste vi okačili.

Čitava poenta je da se okrenemo ka prijateljima, ali i da se malo odmorimo od „selfijia“, jer su oni na ovoj mreži potpuno sekundarni. 

Iako na prvi pogled „Poparazzi“ izgleda kao postojeće aplikacije, ideja tvoraca bila je da motiviše ljude da „fotkaju“ i nešto drugo osim same sebe. Ako ste ljubitelj prženja fotki filterima, ovde toga nema, a nema ni uticaja u vidu broja pratilaca, nema komentara. Postoje samo već poznate reakcije i to je to.

Koliko će ova aplikacija, čiji su kreatori braća Ostin i Aleks Ma, osnivači startapa „TTYL“, biti popularna u Evropi, videćemo ovog leta.

Dimitrije Gašić

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.