Svet

08.04.2015. 09:49

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Šarp traži novčanu pomoć za reorganizaciju proizvodnje

Svet

08.04.2015. 09:49

Japanska elektronska kompanija Šarp nastoji da dobije pomoć od oko 100 milijardi jena (770 miliona evra) od akcionara svog rivala, kompanije Japan Displej.
Šarp naime pokušava sa dobije novac od poludržavnog fonda INCJ-a, koji je akcionar kompanije Japan Displej.
Šarp je već više sedmica na meti spekulacija, često demantovanih, koje se tiču potrage za novcem i reorganizacije koja treba da usledi.
Najnovije glasine se odnose na to da bi taj japanski pionir u proizvodnji ekrana sa tečnim kristalima mogao da se povuče iz poslovanja u segmentu proizvodnje LCD ekrana. 
Da bi sproveo reorganizaciju i preorijentaciju na nove oblasti poslovanja, Šarpu su potrebna sredstva i podrška fonda INCJ za industrijsko inovatorstvo. 
Taj poludržavni fond je glavni akcionar, s udelom od 35,6 odsto, u konkurentskoj kompaniji Japan displej, najvećem snabdevaču LCD ekrana za smartfone.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ne vidim onda razloga da se i medicinskim sestrama ne dodeli bakšiš od 10% pa svim šalterskim službenicama, počev od pošte pa do banke) , pa čistačima ulica jer i oni čiste ono što nesavesni građani bacaju, pa vozači autobusa jer oni više paze da se putnik ne nađe ispod točkova od samog putnika, pa policajci jer i oni dobijaju batine od zaštićenog građanstva,….. Jednom rečju – treba ukinuti plate i ozakoniti bakšiše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.